Wiza Australia – przeczytaj przed podróżą

Wiza do Australii

Australia jest niezwykle popularnym miejscem na wyjazd z kilku powodów. Jest to teren, który jest znany z ślicznej i nienaruszonej fauny oraz flory, przestronnych plaż oraz dobrej pogody. Zarobki w tym kraju należą do najwyższych na świecie, a australijskie władze są przychylne na emigrantów. Wiza do Australii przyznawana jest bez kłopotu osobom z konkretnym wykształceniem.

Wiza Australia – wymagania oraz ograniczenia

http://ivspro.pro-linuxpl.com/AUSTRALIA/img/AustraliaETA010.jpg
Podrużujący planujący wyjazd do Australii na maksymalnie 3 miesiące, powinni ubiegać się o wizę turystyczną. Z takiej wizy korzystają najczęściej podróżnicy czy też osoby, które chcą odwiedzić familię bądź uczestniczyć w konferencji biznesowej. Na tego rodzaju wizie można również podjąć edukację nie dłużej niż przez czas 3 miesięcy. Kłopotem jest niemożność podjęcia pracy.
Turyści mogą starać się o wizę elektronicznie, za pośrednictwem strony urzędu emigracji w Australii. Pożądane byłoby wspomnieć, że nie mają oni obowiązku wykonywania badań lekarskich a także wykupywania ubezpieczenia.

Australia wiza turystyczna

Podróżnicy mają do wyboru 2 warianty wizy turystycznej:
* Wiza do Australii eVisitor, przyznana na termin 12 miesięcy z prawem jednorazowego 3-miesięcznego pobytu. O wizę tę wolno aplikować będąc poza granicami Australii.

* Wiza Visitor, przyznawana na okres 3, 6 bądź 12 miesięcy. Za tę wizę należy uiścić opłatę, i dodatkowo drobiazgowo wytłumaczyć powód, dla którego, osoba stara się o pobyt dłuższy niż 3 miesiące. Wolno o nią wnioskować będąc również w Australii wówczas koszty będą wysokie. Ten rodzaj wizy, podobnie jak eVisitor, również nie zezwala na podjęcie pracy w tym kraju.

Wiza Australia i rozpoczęcie pracy zarobkowej

http://ivspro.pro-linuxpl.com/AUSTRALIA/img/AustraliaETA007.jpg

O wizę Work and Holiday zdołają ubiegać się jednostki dorosłe, jakie nie ukończyły 31. roku życia oraz mają ważny paszport. Wymogi wobec nich to:
– ukończenie szoły wyższej bądź minimum 2 lata studiów licencjackich,
– certyfikat uwierzytelniający znajomość języka angielskiego,
– potwierdzenie posiadania środków, umożliwiających utrzymanie się w Australii,
– bilet powrotny bądź na dalszą podróż czy też posiadanie środków na jego nabycie,
– zakupiona polisa zdrowotna,
– potwierdzenie wydane przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej, uwierzytelniające spełnienie przedłożonych wyżej postulowań.
Wiza Work and Holiday zezwala na podjęcie pracy, nie dłużej niż 6 miesięcy u tego samego pracodawcy a także wielokrotne przekraczanie granicy Australii.

Dowiedz się więcej: apply for Australian visa.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *